Важливо пам'ятати моряку! Або прості істини для моряка, який йде в рейс

При підготовці до чергової роботи за контрактом моряк у своїх зборах добре організований та практичний.

Отже він ретельно збирає всі необхідні в рейсі речі: розраховує оптимальну кількість шкарпеток, футболок, светрів та спідньої білизни, але дуже часто забуває про найголовніше: перевірка документів та надсилання їх копій найближчим родичам.

Здавалося б, як таке можна забути? Але наша багаторічна практика у сфері захисту інтересів моряків та їхніх сімей показує, що цьому важливому моменту як моряки, так і їхні сім'ї майже не приділяють уваги.

При відправленні в рейс моряки та його рідні думають тільки про хороше – і це правильний настрій, але при підписанні контракту пункти «Страхування» та «Медицина» всіх цікавлять в останню чергу. Тому дуже часто сам моряк, при отриманні травми, або його сім'я у разі зникнення безвісти або смерті моряка зовсім не знають своїх прав і як діяти в цій ситуації.

Тому варто згадати про дуже важливі та прості моменти, які повинні знати та виконувати моряк та члени його родини під час відправлення в черговий рейс:

1 Моряк має ознайомитися з умовами Страхування та Медичної підтримки у своєму Контракті

Як правило, ці пункти є в самому Контракті, або у Колективному Договорі, якщо у Вашому Контракті є посилання на Колективний Договір. Якщо у Вашому Контракті немає умов медичного страхування, Вам краще замислитися щодо співпраці з цим судновласником або крюїнгом.

2 Уважно поставтеся до пункту “Next of kin” (найближчий родич)

У разі травми, смерті або зникнення безвісти судновласник зв'яжеться і вирішуватиме питання саме з тією людиною, кого Ви вкажете в пункті «Next of kin». У випадку смерті тільки ця людина претендує на суму страхової компенсації. Ви можете вказати будь-яку людину, в якій Ви впевнені на 100%. Це може бути не родич, але Ви повинні чітко розуміти, що Ви йому довіряєте важливі рішення щодо Вас та Вашої репатріації у разі виникнення страхового випадку.

3 Надішліть копії всіх документів Вашим рідним

У сучасному світі, де майже кожен є щасливим власником смартфона або планшета, це зробити дуже просто. Достатньо переслати копії фото будь-яким месенджером. Так ми рекомендуємо переслати копію Контракту, з позначкою, де вказано Вашого найближчого родича (Next of kin), копію паспорта моряка з позначкою Вашого поточного місця роботи.

Навіть виконуючи ці прості істини моряк та його сім'я не застраховані від невиконання своїх зобов'язань судновласником. У цьому випадку необхідно звернутися до професіонала. Болсун Андрій Миколайович має багаторічний досвід захисту прав моряків та їхніх сімей.

Якщо у Вас залишилися питання, ви можете поставити їх нашому консультанту за телефоном +38 (099) 921-81-75, або заповніть форму Зворотній зв'язок і ми найближчим часом зв'яжемося з Вами

Отримайте безкоштовну консультацію прямо зараз. Просто напишіть своє питання, і ми зв'яжемося з вами через 15 хвилин